Konkursy - ZS nr 2 w Jędrzejowie

Szukaj
Idź do spisu treści

Menu główne:

Konkursy

Konkurs fryzjerski - "Fryzury komunijne"
Zapraszamy do wzięcia udziału w międzyszkolnym konkursie fryzjerskim dla klas 8 Szkoły Podstawowej „Fryzury komunijne” 
organizowanym przez Zespół Szkół nr 2 im. gen. Roweckiego "Grota" w Jędrzejowie.
Konkurs będzie przebiegał w II etapach. 
Pierwszy etap – zgłoszenie uczestników wraz z wykonanymi pracami, wysłanie zdjęć prac konkursowych wraz z danymi uczestnika konkursu oraz opiekuna 
na emaila: az12@vp.pl do 30.04.2022
Drugi etap odbędzie się w Zespole Szkół nr 2 im. gen. Roweckiego „Grota „ w Jędrzejowie, 12.05.2022
Regulamin oraz szczegółowe informacje zawarte są w załączniku. 


KONKURS FOTOGRAFICZNY 
"Wszędzie fizyka"



Interesujesz się fotografią?  Dostrzegasz wokół siebie zjawiska fizyczne? 
Ten konkurs jest właśnie dla Ciebie! 
Weź udział w konkursie fotograficznym "Wszędzie fizyka" organizowanym w naszej szkole!

Na pozór zwykłe fotografie pejzaży, ulic czy przedmiotów mogą nieść przekaz związany z fizyką. Dlatego chwyć za aparat i zrób zdjęcie ukazujące dowolne zjawiska fizyczne. Może to być nocne niebo, fale morskie, zwierzę w ruchu, kolorowy targ czy oświetlone nocą ulice. Krótko opisz zdjęcie jakie przedstawia zjawisko lub prawo fizyki. Wszystkie chwyty dozwolone, bądź kreatywny! Konkurs fotograficzny dedykowany jest wszystkim, od zawodowców po amatorów, dlatego zdjęcia możesz wykonać zarówno profesjonalnym aparatem, jak i telefonem komórkowym.

Aby wziąć udział w konkursie, nadaj tytuł i opis swojej pracy i wyślij zdjęcie na adres mailowymagda134@wp.pl  do 30.04.2022r. 
W mailu proszę podać swoje imię nazwisko, klasę, z dopiskiem KONKURS.
WSZYSCY UCZESTNICY KONKURSU OTRZYMAJĄ DODATNIE PUNKTY Z ZACHOWANIA.
Pańczyk Magdalena

Ogłoszenie

W imieniu organizatorów I edycji Konkursu Kulinarno - Edukacyjnego DZIEŃ KITLA - kulinarni bohaterzy, pragnę serdecznie zaprosić wszystkich uczniów do wzięcia udziału w konkursie gastronomicznym.  Organizatorem konkursu jest Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach wraz z osobami koordynującymi.
Tematem Konkursu jest: przygotowanie dania głównego z polędwicy wieprzowej, śmietany 24% Rama professional oraz dowolnych dodatków.
Konkurs składa się z II etapów:
        a. I etap – kwalifikacja
        b. II etap – finał
I etap polega na przesłaniu w formie elektronicznej zgłoszenia w terminie od dnia 01.02.2022  r. do dnia 10.03.2022  r. na adres e-mail: zspskielce@interia.eu
Finał Konkursu zostanie rozegrany w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego ul. Zagórska 14 Kielce 05.04.2022 r. Czas na przygotowanie potrawy, licząc od momentu wejścia na stanowisko to 2 godziny (120 minut).
W konkursie startują zespoły dwuosobowe : Szef oraz jego pomocnik, którzy przystępując do Konkursu, powinni zapoznać się z treścią Regulaminu.
 Uwaga: wymagane przez organizatora produkty do wykorzystania podczas produkcji dania czyli:
polędwica wieprzowa
- śmietana 24 % Rama professional
obowiązkowe składniki zapewnia organizator, resztę dodatków zapewnia sobie finalista we własnym zakresie.
ZAPRASZAMY DO ZAPOZNANIA SIĘ Z TREŚCIĄ REGULAMINU KONKURSU
Formularze zgłoszeniowe dostępne u nauczycieli przedmiotów gastronomicznych.


 
 
Konkurs
„Rozgrzewające dania na jesienne dni – metoda na chłoda”



 
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego